SAGA

Noble Monument's Fairytale föddes i Västerås den 9 augusti 2010. Eftersom vi nu jobbade väldigt intensivt denna höst så bad/övertalade vi Mauline att ha kvar henne lite längre och vi samäger henne. Vi körde upp till Härnösand den 4 december och där mötte oss en liten sötnos. Vi beslutade att prova att ha henne i bilburen och efter tre minuter med pipande så somnade hon. När vi stannade i Hudiksvall för att tanka var det en yrvaken hund som mötte oss och dessutom hade hon inga planer på att kissa. Nåväl in i buren igen och sedan sov hon hela vägen till Karlstad där vi hade lämnat Ebba och barnen. Ebba var helt klart missnöjd med det hela men fann det bästa att skydda henne mot övriga husets hundar. För att Saga på söndagen skulle få möjlighet att hälsa på herrarna i huset så fick vi stänga in Ebba. Efter en halvtimme så var de så tillsammans alla sex hundarna och det fungerade bra. Hemma i Tibro så visar Saga sig klart underlägsen. Så fort Ebba låter lite så lägger sig Saga på rygg.


Saga gjorde sig hemma fort och den nyinköpta bädden som är avsedd för henne ligger hon ofta i. Om Ebba vill retas med henne så lägger hon sig där i och då blir det liksom väldigt fullt....


Snön kom redan i november och kallt har det varit så täcket som inhandlades redan i början av november passar henne bra och behövs. Lilla damen var ganska så långpälsad så när hon nu varit hemma i en vecka åkte hon upp på trimbordet.


Hon blev av med en del av den långa pälsen och fram kom en liten sötnos. Hon är nu fyra månader och vi är tacksamma för att hon sover på nätterna och verkar redan känna sig hemma.

Saga är nu fem månader och hon växer ordentligt. De första tänderna tappade hon under julhelgen med de ny kommer snabbt. Att trimmas är väl inte det populäraste aktiviteten men det går bra. Efter att hon varit ute i snön och blivit full i isklumpar åkte hon in i duschen vilket hon tyckte var ett ganska dumt ställe. Än värre blev det när jag efter det tog fram fönen så ville hon fly.

Tiden går fort och hon har redan börjat i utställningsringarna.


Här är vi på den första utställningen och det gick riktigt bra. Hon blev BIS 2 valp.
Tyvärr är hennes päls inte av bästa kvalité men vi gör vad vi kan för att få den bättre.