Sara
(Noble Monument's Dhyana Samsara)
2006-08-16--2010-12-01

Lilla Sara kom till oss efter ett halvårs väntan. Det blev ju inga tikvalpar bara hanar. Påväg hem från semestern 2006 stannade vi för en pratstund hos Timo på kennel Noble Monument's i Älandsbro. Någon dag tidigare hade två tikar och en hane fötts och äntligen fanns en valp till oss. Väntan ända till oktober blev lång men med uppdateringar med bilder från Mauline kunde vi följa valparnas utveckling.
Under våren 2010 tyckte vi att Sara betedde sig allt märkligare och vi misstänkte att hon inte såg som hon skulle. Vi gjorde en ögonspegling som visade att hon hade PRA och synen var ordentligt påverkad. Vi tog ett beslut att hon skulle få finnas kvar så länge det fungerade bra. Under sommaren gick det fort och när vi kom till augusti så var det bara att konstatera att nu såg hon nog inte så mycket längre. Sara gick in i väggar, bildörrar och var mycket stressad över personer som inte tillhörde familjen. I november bokade vi så tid för avlivning samt att hon skulle skänkas till forskningen för PRA. Innan avlivningen gjordes en ny ögonspegling och hon var helt blind. Sov sött lilla vän, vi kommer att sakna dig!

Under 2010 har vi ställt Sara på några utställningar men som det känns nu så bryr jag mig inte om att lägga ut mer här.


Yttligare två veckor har gått och vi var på utställning i Askersund. Nu blev hon andra bästa tik och fick sitt andra cert!!


Ransäter sommaren 2009. Husse har tagit över handlingen och resultatet blev lite bättre.


Så har vi varit på utställning i Växjö sista oktober 2008. Hon fick Ck och blev 6:e bästa tik. Hon var för mager något vi kunde hålla med om.


Trevlig sommar önskar Sara!


Man blir trött av att ha semester så Sara har intagit en hög position i soffan.


Sara hos farmor och farfar efter utställningarna i Borås och Stockholm.


En bild tagen i soffan när vi tittar på Så ska det låta. Matte har nu börjat rycka ordentligt i pälsen inför utställningssäsongen -08


Kortet togs innan jag började trimma inför julen nu 2007.

Under den första utställningssommaren har hon fått 4 ck samt placerat sig som bäst 4 Btkl.


Bilderna är tagna när hon nästan är tolv månader och vi har kommit hem från utställningen i Svenstavik.


Sara hemma i trädgården några dagar efter utställningen i Gällivare.


Bild från den första utställningen i Piteå.

Någon dag efter sin nio månadersdag var det dags för utställningspremiär. Vi gjorde så gått vi kunde här hemma med trimningen och kvällen innan åkte vi till Sikfors Camping så att Mauline kunde göra det sista. Sista och sista det var en heldel päls som åkte av och jag kände inte igen min hund som jag kom dit med. Totalt den här sommaren har det blivit fem utställningar och premiär nerverna har börjat lägga sig något.


Täcket är på något som hon fått vänja sig vid

Att vara med på bild har hon fått lära sig från starten.

Det är nu inte så lätt att fota en liten valp som är lös ute på gräsmattan men när Anton håller om Sara lite lätt och fotografen är snabb så fick vi en bild till slut. Första snön kom bara någon vecka efter det att vi hämtat Sara. Det första problemet var att ta sig fram med de små benen. Ebba flyger ju fram men det är inte så lätt när man är en liten valp.

Sara har kommit hem och kökssoffan samt lillhusses skor känns trygga.

Det lilla knytet var lugn i de nära 60 milen hem. Hon fick själv bestämma om hon skulle ligga i mattes knä eller i buren. Efter ett tag bestämde hon sig för att ha bakdelen i buren och huvudet i knäet. Vi kom hem ganska sent så vi beslutade att Sara fick vara ensam hund i huset första natten. På förmiddagen hämtade husse hem Ebba och Anton och vilka tjut det kunde komma från den lilla kroppen. Det tog bara några dagar innan hon litade helt på Ebba.


November, December och Januari


Februari, Mars och April


Maj, Juni och Juli
Bilderna här är tagna när Sara är från tre månader och fram till elva månader. Vi har försökt att ta fotot den 16 varje månad, det har väl inte alltid lyckats men det felar inte på mer än någon dag. Visst har det hänt endel.