Linus
(Tyborn's Linus Anders Erik)


Att få åka till Stellas lekland är alltid kul. Här är det under Antons födelsedagskalas därav den blåa västen.


Denna vinter har varit en "riktig" vinter. Här är vi hos farmor & farfar i Karlstad och fiskar trots att det är på is. Han skulle inte ut på isen men när vi lovade att det var snö där gick det bra.


Under våren har han även provat att åka skridskor i ishallen vilket gick bra till en början men en vurpa satta stop för fler ishallsbesök då han inte alls ville vara på isen.


Eftersom inte alla kunde komma på nyårsafton blev det mer paketöppning helgen efter födelsedagen. Han är lika glad för det.


Linus fyller tre år och här är det dags att blåsa ut ljusen.


Jag har en del att göra här ser jag. Linus har nu blivit nästan 3 år. Tiden går fort och här har det varit luciafirande på förskolan.


När vi var i Växjö första helgen i november 2010 tog Johan med sig barnen till Leo´s lekland. Det var kul som synes.


Ett foto på Linus hösten 2010, han växer så det knakar och är ingen liten kille längre.


Linus tyckte inte att havet var så kul utan han ville helst vara i poolen.


Semestern 2010 var vi i Tunisien och det blev mycket bad. Här sitter vi och väntar på middagen.


Här är Linus hos farmor och farfar och det är full fart där också både ute och inne.


Snö blev det vintern 09/10 så att åka i pulkabacken fick han lära sig.


Nu är han två år och med viss problem lyckas han blåsa ut stitt ljus, eller var det Anton som hjälpte till?


Vid luciafirandet på förskolan fick Linus vara med och det gick bra. Som tomte stod han kvar på senen under alla sångerna.


En liten busunge är det allt vi har. Han är mycket snabb på att blinka när man fotar så de bilder som finns med normal min och öppna ögon är vi glada för.


När vi firade farbror Kalle blev det möjlighet till att sitta i bilar och det var Linus inte sen till att prova.


Nu har Linus hunnit bli 1 ½ år och man ser att likheter och olikheterna mellan bröderna växer fram allt mer. Linus har ett humör som inte Anton har/hade, däremot är de väldigt lika utseendemässigt.


Att gunga det är roligt. Här är vi ute och grejar på tomten och då måste man ju få gunga lite. Tror att gungan nyss är upphängd faktiskt.


Linus har nu börjat på dagis och om Anton var lätt att skola in så var Linus ännu lättare. Johan kunde lämna honom redan andra dagen.


Här är Linus på hotellrummet i Bang Tao Beach


Linus tyckte att den bästa leksaken var vattenflaskan. Vi fick ha med oss extra så han kunde ha minst en att leka med.


Linus hamnade lite överallt när vi åt. Här hittade Johan honom i baren, oftast såg man var de gick med honom men denna gången började vi att fundera lite.


Linus i november 2008


Väl hemma i Boden igen får pojkarna sitta i pappas knä ute på Altanen.


Medans mamma och pappa var i Stockholm på hundutställning passade Linus på att få sin första tand.


Att bada i tunnan gick alldeles utmärkt.


Första kvällen hos farmor och farfar. Farfars mustasch måste kontrolleras ordentligt.


Även Linus har använt poliströjan även om det här på fotot är för sista gången. Tröjan har blivit för liten och mamma får skäll när den ska tas av.


Fem månader och Linus är minst 70 cm lång och väger 8260 g. Han fick nu följa med på sin första hundutställning i Piteå. Go och glad var han stora delar av dagen. Att äta tyckte han dock var onödigt men slök en hel flaska när vi väl kom hem.


Linus har fått börja prova att äta gröt. Vissa dagar är det gott andra dagar åker gröten mest in och ut ur munnen. Tyghaklappen har nu bytts ut mot en i plast.
Yttligare en månad har gått och Linus är nu 67 cm lång och väger 7490 g.
Ja på sista kontrollen var han 64 cm lång och vägde 6630 g. Eftersom han varit förkyld så har inte matlusten varit den bästa.


Alexandra lyckades se till att alla tre tittade in i kameran samtidigt. Denna kväll firade vi både påsk och födelsedagar.


Nu är han drygt två månader. På förra kontrollen vägde han 6025 g och var 61 cm lång. Fakiskt lite större än vad storebror var vid två månader.


Det är lite jobbigt att ligga på mage men kul på samma gång. Det är inte så långa stunder eftersom han vill hålla uppe huvudet hela tiden.


Ett gott skratt förlänger livet heter det och nu har vi lyckats fånga det på bild också. Linus är har drygt sju veckor, nyäten och glad.


På sexveckors kontrollen var han dryga 58 cm och vägde 5350 g.


Att bada är numera skönt. Det går faktiskt riktigt bra att få vatten på huvudet också.


En månad har han blivit och är 54 cm och väger 4900g. Det börjar "talas" lite och inte bara skrik.


Linus tre veckor slog till med att sova åtta timmar den natten. Vikt 4480g.


Som synes så får han heta Linus. När han nu blivit 2½ vecka börjar jag redan sortera bort stl 50 på kläderna, de är för små. Det verkar som om den lille gossen har långa armar för det är där det inte räcker till riktigt.


Vid andra badet hemma var kameran framme. Det är skönt att få det varma vattnet på magen men i ansiktet är det inte lika populärt. Killen har gått upp bra i vikt och väger nu 4240 g.


Anton tycker att det är helt ok att hålla lillebror men inte så länge. Han tröttnar ganska fort och han vill ju se bilderna vi tar med kameran på en gång så det är lite svårt att få honom att sitta stilla.


För att lyckas få en bild där han har ögonen öppna fick Linus posera själv.


Kortet är taget några timmar efter det att vi kom hem från BB.


Som sig bör lägger vi in en bild även när Linus ligger på Johan precis som Anton gjorde. Denna gång har Johan inget ryggskott, tack och lov.


Ja idag heter jag Linus får se om mamma, pappa och Anton har velat färdigt men jag tror det. När jag föddes vägde jag 3970 g och var 52 cm lång.

Det lilla pyret

Ett nytt litet liv väntas oss i slutet av december. Eftersom vi är traditionella och gillar överraskningar har vi inte velat ta reda på vad det blir. Den som lever får se vad detta lilla pyre kan tänkas bli. Förslag mottages gärna i gästboken


Nu är det november och magen växer och växer. Det är väl ungefär sju veckor kvar. Pyret känns mer aktiv än vad jag minns Anton dock har jag för mig att när Anton väl gjorde saker tog han i rejält vilket inte är fallet denna gång. Som tidigare sagts vet vi inte om det är en pojk eller flicka. De flesta trodde ju att Anton var en flicka men där hade ni/vi fel. Precis som förra gången är det fler förslag på flicknamn, de finns ju liksom kvar i minnet. Det enda pojknamn vi hade när Anton föddes var Filip men det var inte ett namn som passade vår pojk.

Ja denna bild togs på Lucia och det är 13 dagar kvar om nu pyret tänkt att komma på utsatt dag. Sådant vet vi ju ingenting om. Det känns som om jag har invändiga blåmärken längs revbensbågen så det är väl så att det är full träning på insidan av magen.