Januari semester för att fira Majas 60-års dag. Resan gick till Thailand, Pucket och Bang Tao Beach. .


Första kvällen på hotellområdet i Bang Tao Beach


Bilden är tagen från vår "trädgård". Maja och Beng, Kalle och Linda-Lee, Bruno och Elisabet bodde alla i hotellrum på andra sidan.


Även detta kort är taget första kvällen när vi sitter och äter.


Anledningen till att vi åkte till Thailand var ju att Maja fyllde 60 år. Här är det födelsedagsmorgon och hon har fått frukost på rummet.


Anton fick denna dag åka vattenskoter tillsammans med Johan men han gav upp efter 10 minuter.


Här har vi solnedgången och vi är påväg för att äta middag i Bang Tao Bay.


Vi åt ikväll tigerräkor, mycket goda.


Dessa två bilder är från nöjesstråket i Patong. På kvällen var denna gata avstängd för bilar.


Här ligger alltså hotellen tillsammans med barer och annat. Om ni läser på den blåa skylten så har den viss anknytning till Sverige. Det står nämligen Grabbarna Grus.


Det är ju förbjudet att köpa vissa saker i Thailand och detta är en av dem. Johan smög med kameran och jag tycker att bilden blev riktigt bra.


På vägen hem i Tuk-Tuken såg vi denna skylt.


Och visst var det befogat för det gick elefanter på gatan och vidare ner för berget mot havet.


I palmerna runt poolerna hade de orkidéer som växte i kokosnötsskal. Dessa vattnade de dagligen.


Även jag har visst fastnat på bild. Denna pool hade både Linus och Anton roligt i. Mot slutet av semestern hade Anton lärt sig att hoppa från kanten själv.


Johan och Anton som väntar på att alla ska bli klara med maten eller väntar vi kanske på att få den. Antons tröja ser väldigt ren ut.....


Johan och Anton leker i havet. Brädan fick vi av några Göteborgare som åkte hem några dagar före oss. De lämnade också hinkar och andra sandleksaker som båda barnen roade sig med. Själva lämnade vi dem vidare till några pojkar ifrån Piteå.


Anton fick prova att bli nergrävd i sanden något som roade honom en stund i alla fall. Det var väldigt varmt att ligga här på stranden så det gjorde vi bara en dag.


Anton fick rida elefant vilket han tyckte var spännande.

En dag åkte stora delar av gänget på utflykt till bla Phi Phi island. Vattnet ser riktigt grönt ut.


En kvällsbild från hotellet. Rakt nedanför poolen ligger havet.


Och det är här på gräsplätten mellan poolen och havet som vi brukade ligga och ha det skönt i skuggan av träden. Här kunde man själv välja om man ville vara i sol eller skugga. Det fanns så pass mycket plats att man kunde flytta stolen dit man tyckte under dagen. Anton dricker här watermelon fruitshake. Det gjorde han varje förmiddag.


Bruno tar det lugnt och det ser väldigt skönt ut.


Så blev det så sista kvällen och denna bild får avsluta för denna gång. Givetvis finns det mer bilder men vi får väl se när de blir inlagda.

 

Texten här ovan kommer inte att stämma så länge till. Vi har köpt ett hus i Tibro dit vi flyttar i slutet av augusti. Visst kommer vi att sakna Boden men veckopendlingen till Skövde är för jobbig för hela familjen. Dessutom kommer vi närmare föräldrar och släkten. Nu har vi bott i huset i fyra månader och visst trivs vi. Snö har vi hunnit med att ha två gånger så vi ska inte klaga. Det är mycket skönt med ljuset här i södern. Visst det är grått och trist mestadels men solen går upp även denna delen av året. Jag (Ulrika) har börjat arbeta så nu är det Johan som är hemma med Linus.


Som synes yttligare ett rött hus med vita knutar. Denna gång med två våningar, vi får väl se vad vi tycker om det. Tror att det kan bli skönt att ha en sovdel på övervåningen och en "vakendel" på nedervåningen. Nu ska vi bara lära Anton att gå riktigt i trappa så han inte faller samt köpa barngrindar.

Nu i helgen 3/5 2008 har vi haft Linus dop på Norrbottens Regementes Officersmäss. Har lite svårt att bestämma mig för var jag ska göra av bilderna så jag lägger dem här:Vi börjar med lite bilder från dopakten som vi hade i vitahavet.


Kalle och Linda-Lee är Linus faddrar.Det verkar som om smörgåstårta och vanlig tårta smakar bra.


Axel och Anton sprang mycket tillsammans med Jennifer som inte fastnat på bild vad det verkar.


Linus har nu kommit ur klänningen och roar sig i morfars knä.


Oskar tar det lite lugnare ibland i alla fall.


Dags för presentöppning. Vi tackar för alla fina presenter Linus fick på sin dopdag.


Som synes av bilderna efter dopet var det varmt fast det bara är första helgen i maj. Det var 20 grader på biltermometern när vi körde hem vid 17-tiden.

 

 


Nu så har Johan börjat arbeta här. Det ser ju inte så dumt ut. Rummet ligger visst på baksidan så det syns inte på denna bild.

I sommar har det blivit en altan på baksidan. Det har vi haft tidigare också men inte i samma plan som huset och inte med tak.


Såhär såg det alltså ut när Ebba var liten.


Och såhär såg det ut när Johan och hans pappa var mitt i bygget i juli. Efter det tog vi lite semester och det hann bli augusti.


Och nu ser den ut såhär ungefär. Det bästa med detta är att vi nu kan ha dörren öppen när vi sitter på altanen och äter. Vi har en grind/kompostgaller för så kan hundarna vara med på altanen.

Här kommer bilder från köksrenoveringen.


Här har visserligen micron fått flytta på sig men såhär såg köket ut innan vi började.


Johan sätter upp lampan som under påskhelgen inhandlades på Ikea.


Några månader senare ser det ut såhär. TACK för hjälpen ni som varit här och stöttat och hjälpt till med golv och kakel.


Eftersom kök och hall "sitter ihop" så blev det bara att göra om det också.


Även delen framför dörren fick en ansiktslyftning.