Johan och Ulrika

Ulrika heter jag och är fru, mamma och matte i den här familjen. Jag kommer från Olofström i Blekinge men flyttade till Boden hösten -98. Anledningen till det var att jag började läsa till arbetsterapeut och skolan låg då i Boden. Numera tillhör den Luleå Tekniska Universitet. När jag gått klart utbildningen hade jag lite jobb här och där men från och med februari -02 arbetade jag på Sunderby sjukhus. Intresset för hundar har funnits länge. Min mamma har haft hund stora delar av min uppväxt och raserna har varierat från Papillon till Newfoundland. Att det blev en schnauzer som första hund är inte mitt "fel" utan det får jag skylla på maken. En vanlig fråga som jag får är hur jag står ut med vintern här uppe och det gör jag men jag tycker att den är väldigt lång. Jag tycker ju att den kan ta slut i februari men jag vet att den vara mycket längre än så. Det blir ingen riktig vår heller och det saknade jag ofta i april/maj. Nu har vi då flyttat till Tibro och jag har fått ett vikariat på Försäkringskassan. Jag trivs på arbetet men det är något helt annat än vad jag är van vid. Nu ska jag då äntligen få uppleva en vår även om vintern detta år gör allt för att hålla inne våren.
Detta var vårt första hus och som ni säkert vet ligger det i Boden. Att vi skulle trivas så bra med huset hade vi inte kunnat ana. Det är ganska så stort med fyra sovrum så vi behövde inte gå på varandra om man säger så. Vi bodde mitt i ett villakvarter så nog var tanken flera gånger att sätta upp ett staket. Hundarna sköter sig bra men kommer det en katt eller hund så gäller det att man är med innan de får syn på den. Bilden är tagen förra vintern när Sara var liten. Om man tittar noga så syns nämligen hur vi satte kompostgaller i snöhögen för att hon inte skulle rymma.

Johan kommer väl att skriva när han får tid, ork och lust.....
Just nu så arbetar han utanför Skövde i Klagstorp. Han har lämnat de grönspräckliga kläderna och går nu i skjorta och slips men han arbetar fortfarande åt försvaret.

 

 

 

 

 


Nu bor vi i detta hus. Det är större och inte vet jag om vi var i behov av fler rum igentligen men man kan ju inte alltid välja. Detta hur dök upp i rätt tid och veckan efter midsommar skrev vi papprena och flytten gick sista veckan i augusti. Nu har vi klarat av vintern och nu väntar jag ivrigt på våren. Tyvärr har vi en hel del rådjur som redan mumsat i sig den ena blåbärsbusken som jag satte i höstas. Framför staketet är det inte gräs längre utan lite marktäckare och jag satte ner fyra eller fem påsar med vårlökar vi får väl se om rådjuren tycker om dem också.

Till Pingst firar vi 5-årig bröllopsdag.

Egypten mars 2006