Ebba
(Scandal Beauty's Ebba Joline)


Fotot taget hos farmor och farfar i Karlstad i juli -08.


Fotot är taget på Nolia området efter utställningen där.

Ebba har blivit utsedd till Årets Bästa Svenskfödda Schnauzer Svart 2007 av SSPK

 

 

 


Vi gjorde ett försök att ta bilder ute på Ebba men det blev inte så bra därför hamnade hon på trimbordet i köket i stället. På bilden nedan travar hon riktigt fint tycker jag. Ebba är snart fyra år men lekfull och livlig som en unghund. Bilden skulle användas till bildspelet på SSPK:s fullmäktigemöte.


En trött Ebba som ligger i vardagsrummet.Hon är inte så van vid att bli ställd på bord och dessutom inte av matte men med lite övning fixade vi det hemma på altanen.

Nu har vi varit iväg igen på SSPK:s utställning i Svenstavik. Ebba ställdes för första gången i championklass och hon blev BIM. Det var en stolt husse och matte som åkte därifrån den dagen.

Utställningsringen har hon däremot fått vara i desto fler gånger. Detta har gett resultat så at att hon i år 2007 på SSPK:s utställning i Piteå tog sitt tredje cert. Därmed kan hon titulera sig som svensk utställningschampion.


20070708 och tredje certet är taget.


Vi bor ju i norrland så en bild med snö är på sin plats (nov -06).

Våra planer på att gå med henne på brukshundsklubben blev aldrig av. Hon är kanske inte den hund som kan allt men det duger åt oss. En annan sak som vi är mycket glada över är att hon endast bitit sönder en yllesocka och detta i protest för att vi inte gick upp en morgon.


Så här satt vi ofta hösten 05. Många trimningar utfördes sittandes på trappan.

Hon klarade sig riktigt bra trots allt stök och stim. Hon tog det hela med lugn blev det för mycket så kröp hon in under soffan en stund.


Ebba hemma på gräsmattan ca 4 månader

Efter lite om och men beslutade vi oss för att det skulle bli en svart schnauzer. Valet underlättades av att Johans föräldrar har pappan till Ebba. Tanken var att vi skulle hämta henne efter vårt bröllop i maj 2004 men Berit (uppfödaren) kunde inte ha kvar henne under den helgen. Johan satte sig på flyget och Berit kom och lämnade henne på Arlanda. Mitt i alla bröllopsförberedelser hamnade hon men hon var ju vår bröllopspresent från Johans föräldrar.


Ebba 4 veckor tillsammans med husse hos Berit på kennel Scandal Beauty's i Täby